Konteyner taşımacılığının tarihi 18. Yüzyılın sonlarına doğru, İngiltere maden sanayisi zamanlarına dayanır. Maden ocaklarından çıkarılan kömürlerin maden ocaklarından alınıp denizyolu taşımacılığı için gemilere yüklenip taşınması ve aktarılması ile başlamıştır. Denizyolu taşımacılığı ile dünyada yeni bir yol ve alışkanlık haline gelmeye başlayan konteyner taşımacılığı, zaman içerisinde demiryolları ve karayolları ile tarihsel sürecini oluşturmaya başlamıştır.
İlk zamanlarda ahşaplardan oluşturulan konteynerlerin taşımacılıkta kullanılması sonrası, artan talep ve ihtiyaçlar doğrultuşunsa yerini demir konteynerlere bırakmıştır. Ürünlerin güvenliği ve taşıma aşamalarındaki kolaylığın ve sağlamlığın sağlanabilmesi için demir konteynerler daha sağlıklı bir seçenek haline gelmiştir. 25. Yüzyılın başlarında belirli ve sabit standartlara bağlanan konteyner ölçüleri kullanım açısından dünya genelinde yeni bir rol içerisine girmiştir. İlk başlarda belirlenen standartlar her ne kadar İngiltere sınırları içerisinde özgünlüğüne devam etse de, Amerika ve dünya genelinde ülkelerin kendine has konteyner biçimleri oluşmaya başlamıştır.
Hava yolu taşımacılığına göre daha ekonomik ve güvenli bir taşıma ile yükleriniz yerine ulaşır.
Taşıma kabı değiştirilmeden en az iki farklı taşımacılık modu kullanılarak yapılan taşıma şeklidir.
Aynı güzergâhta bulunan birbirinden farklı müşterilerin içi üretilen lojistik çözüm.
Bir firmaya ait yükün tek başına yine tek bir taşıma aracına yüklenme çözümüdür.
Konteynerlerin taşımacılık sektöründe ve heyecanlı yolculuğunda hem pratik, hem işlevsel hem de belirli ölçülere sahip olması için iki dahi işe koyulmuştur. Mühendis bakış açısı ve iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verebilme vizyonuna sahip yaklaşımlar eşliğinde, kendi alanında uzman bir mühendis ve bir iş insanının, iki farklı bakış açısı ile yeni bir atılım yapması söz konusu olmuştur. Bu iki dahi, taşınacak olan ürünlerle birlikte, hizmetlerin ve konteynerlerin küresel bir standarda sahip olması için çalışmalara başlamıştır. İlk etapta 8x8x10 ebatları ile standartlaştırılan konteyner ölçüleri, bu bakış açısı ve inovatif yaklaşım sayesinde bugünkü noktalara ulaşmıştır. Günümüzde gelinen noktada, farklı ebatlarda, genişlikte ve yüksekliklerde konteyner çeşitlenmesi ile konteynerlerin işlevselliği artırılmıştır. Denizyolu taşımacılığının ana merkezini oluşturan konteynerlerin çeşitli ölçülere sahip olması, uluslararası standartlarda ve denizyolu taşımacılığı aşamalarında doğru konumlanmaya sahip olunmasını sağlamıştır. Gerçekleştirilen bu atılımlar nezdinde sektörel ve iş gücü bakımından gelişen faaliyetlerin niteliği süreç içerisinde yükselmiştir
Firmamız kurulduğu günden bugüne Balkan ülkelerine Taşımacılık, Nakliye ve Parsiyel Taşımacılık hizmeti sunmaktadır.
Çeşitli ebat ve boyutlarda üretilmiş olan konteynerler, kullanıcıların deniz taşımacılığı kullanarak nakil işlemlerini yapmalarını kolaylaştırmıştır. Her çeşit ihtiyaca ve tercihe cevap veren çoklu seçeneklerin olması, yükün belirlenen zaman aralığında yerine ulaşması konusunda kolaylık ve eş zamanlılık sağlamaktadır. Konteyner türlerine göre değişen ebatlar ve boyutlar, yüklerin cinsi, ebat ve boyu, hassasiyeti ve yerine ulaştıktan sonra aktarım işlemleri bakımından yükün bütün süreçlerini kolaylaştırmaktadır.
Tam konteyner yüküne nazaran, birtakım belge ve evrak işleri biraz fazla olan ve ekstra kontrol gerektiren bir taşımacılık şeklidir. Taşınacak olan ürünlerin ve yüklerin, bir konteyneri tam olarak doldurmamasından dolayı, başka yük ve ürün sahipleri ile birlikte paylaşımlı konteyner kullanımı şeklinde ilerleyen bir taşımacılık sürecidir. Konteyner içerisine iki veya daha fazla alıcılı yüklerin yerleştirilmesi ile konteynerin kullanım hacmi değerlendirilir. Konteyner teslim noktasına ulaştığında, alıcı tarafların gümrük noktalarında kontrol sağlayabilmeleri için bulunun kontrolörlerinin, ürünlerin kendilerine ait olup olmadığını kontrol etmeleri, onaylamaları ve teslim işlemlerini tamamlamaları ile yük veya ürünlerini teslim almaları şeklinde gerçekleşir. Yüklenici firmanın ve hizmet alan firmanın karşılıklı takipleri ve teyitleşmeleri doğrultusunda, sevkiyat sürecinin nasıl işleyeceği, kontrol ve takip edileceği, resmi ve gerekli evrakların temin edileceği, güven ve süreç düzeni konusunda anlaşmaya nasıl varılacağı ve sözleşme ve anlaşma yükümlülüklerinin taraflarca nasıl karşılanacağı gibi en önemli konuların görüşülmesi ve ortak bir paydada buluşulması ile, bütün taşımacılık süreçleri güvenli ve pürüzsüz şekilde tamamlanmak üzere başlamaktadır.
Tercih edilen taşımacılık şekline karar verildikten sonra ilk temel esas, ürünlerin belirlenen noktalara sağlam ve güvenli şekilde ulaşması olacaktır.
Küresel çapta gün geçtikçe artan ticaret ağ hacmi ve ürün hareketliliği, taşımacılık sektörünü ülkeler arası konjonktürde ön plana çıkarıyor. Ulusal ve uluslararası ticaretin yazılı olmayan kanunları arasında da yer alan konteyner taşımacılığı, kendi içerisinde de iki başlığa ayrılıyor. Bütün yüklerin tamamını alan konteynerler ve farklı alıcılara ait ürünlerin taşındığı konteynerler olarak farklı şekilde sınıflandırılıyor.
Sevkiyatı sağlanacak olan yüklerin ve ürünlerin, yükleri ve ürünleri taşıyacak olan bütün konteyneri tamamı ile dolduruyor olması nedeni ile tam konteyner yükü olarak adlandırılmaktadır. Dönemsel bazda yapılan sözleşmeler ve anlaşmalar ile yürütülen bu taşımacılık yöntemi, belirli yük kapasitesi ve yıl anlaşması olarak, yüklenici firma ile müşterisi arasında yapılan mutabakatlar ile yükün güvence altına alınması şeklinde taşımacılık adımlarını da oluşturmaktadır. Hizmet alan taraf, müşteri memnuniyeti ve yapılan anlaşmalar gereği sahibi olduğu yükleri ve ürünleri; ister teslimat noktası olan limanlarda ve ya diğer farklı aktarım istasyonlarında teslim alıp, boşaltacağı gibi, kendi belirledikleri yer veya kendilerine ait olan depolarda ürünlerini teslim alabilmektedir. Liman alanı dışına çıkacak olan ürün ve yükleri için ise bazı anlaşmaların ve kapsayıcıların karşılıklı olarak, sözleşmeler aracılığı ile sağlanması ve güvence altına alınması ise gerekli ve önemlidir. Liman dışında teslim alınacak ürün ve yükler için geçici kabul taahhütnamelerinin hazırlanması ve imzalanması gerekmektedir. Büyük hacimli ürünlerin ve yüklerin taşınmasında ekonomik olarak avantaj sağlayan tam konteyner yükü taşımacılık şekli, dünyanın birçok farklı noktasında yer alan ana limanların hepsi içerisine gidiş ve geliş hizmeti sağlanması konusunda avantaja sahiptir. Ürünlerin uzun yolculuk süreleri içerisinde, kendi alanı ve güvenli aktarım pozisyonları gereği ulaşacakları bölgeye veya teslimat noktasına, herhangi bir karışıklık olmadan aktarılması ise müşteri memnuniyetinin ön plana alındığının bir göstergesi olarak belirlenebilir.